ИЗПРАТЕ НИ СЪОБЩЕНИЕ


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В:

Trina Solar оглави класацията за екологично производство в соларния сектор

За трета поредна година модулите, произведени от китайската Trina Solar, се оказаха най-добри в класацията Silicon Valley Toxics Coalition, която класира продуктите според екологичните и социални им параметри.

HomeADImages20130410024815

2014 изглежда беше една добра година за китайския соларен производител, но и завършекът й бе рпрекрасен, след като се разбра, че модулите на Trina са получили оценка 92 от 100 възможни в подредбата за екологичност. С това соларните панели на Trina победиха най-близките си конкуренти – SunPower, First Solar, SolarWorld, REC, Panasonic, Sharp and Yingli Solar.

Картата на резултатите на SVTC класира производителите фотоволтаични модули според 12 фактора, включително емисии, план за намаляване на химическото въздействие, отговорност на производителя, права на работниците, здравеопазване, безопасност на труда, екология на веригите за доставка, употреба на конфликтни материали, токсичност на модулите, рециклиране, използване на затворнически труд, опазване на биоразнообразието, опазване на водите, консумирана енергия за производството и парникови газове.

От всички 12 критерии Trina се класира на първо място според 11 показателя, получавайки максимален брой точки за осем от тях. Това е третата поредна година, в която китайският соларен гигант е носител на наградата на SVTC. Класацията се провежда през последните пет години.

Наградата бе създадена, за да осигури на PV сектора безопасни стандарти за работниците, обществото и околната среда. Постепенно тя се превърна в еталон за потребителите, институционалните купувачи, инвеститорите и инсталаторите.

2015-01-07

WEB: www.greentech.bg

към всички "Актуални новини"

към всички "Нови технологии и иновации"

submit to reddit Delicious Bookmark this on Delicious