ИЗПРАТЕ НИ СЪОБЩЕНИЕ


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В:

Калифорния иска половината от енергията й да идва от чисти източници до 2030 г.

Губернаторът на Калифорния Джери Браун разкри, че планира да използва безпрецедентния си четвърти мандат, за да въведе някои от най-амбициозните политики за чиста енергия на планетата. Той заяви, че планът е щатът да добива половината от своята електроенергия от възобновяеми енергийни източници и то не по-късно от 2030 г.

Edmund_G_Brown_Jr

Във встъпителната си реч Браун обеща действия за стимулиране на инвестициите във възобновяема енергия, удвояване на енергийната ефективност на съществуващите сгради, ограничаване на употребата на горива за пътния транспорт с до 50 на сто и въвеждане на по-чисти горива за отопление.

Предвиждам широк спектър от инициативи: повече разпределени мощности, увеличаване на соларните покриви, микромрежи, пазар на енергийния дисбаланс, акумулаторни системи за съхранение, пълно интегриране на информационните технологии и електроразпределението, милиони електрически и нисковъглеродни превозни средства,“ зяави Браун.

Той добави, че постигането на новите цели ще изисква „широкомащабна мисъл и въображение, съчетани с прагматична предпазливост“.

Новата стратегия обещава допълнително да укрепи позицията на Калифорния като един от водещите региони на чистите технологии в света. Очаква се това да даде стимул за развитие на множество стартиращи технологични фирми и инвеститори, каквито започнаха да се роят около Силиконовата долина през последните години.

В същото време новите планове са в унисон с досегашните цели, а именно – намаляване на емисиите до нивата от 1990 г. в срок до 2020 г. и дял от една треба на възобновяемите енергийни източници в общия енергиен микс пак в същия срок.

2015-01-07

WEB: www.greentech.bg

към всички "Актуални новини"

към всички "Нови технологии и иновации"

submit to reddit Delicious Bookmark this on Delicious