ИЗПРАТЕ НИ СЪОБЩЕНИЕ


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В:

Станция за зареждане на електромобили на всеки 40 км. ще има във Франция

Какво е нужно, за да могат електрическите автомобили да станат популярни сред потребителите? Адекватна мрежа за зареждане на новото поколение автомобили? Добре, по една зарядна станция на всеки 40 километра достатъчно ли е?

Това може да се случи скоро във Франция благодарение на експанзия на мрежата на Bollore – компанията зад услугата за споделяне на електрически коли Autolib. Тази мрежа навярно скоро ще получи подкрепа от правителството в страната.

bollor-bluecar-electric-car-used-for-autolib-car-sharing-service-in-paris-september-2012_100404058_l

Bollore планира да инвестира 150 милиона евро през следващите четири години, за да изгради мрежа от 16 000 зарядни станции. Те ще предлагат комбинация от бързо зареждане и конвенционално зареждане.

Според France24, френският министър на икономиката и финансите Емануел Макрон иска да осигури някаква помощ за проекта.

Той заяви, че Bollore може да получи данъчни облекчения, ако инсталира станции за зареждане на електромобили по обществените пътища в страната – това може да направи много по-лесно пътуването с електрическа кола из цяла Франция.

Появата на тТакава мрежа би означавала, че никой в страната няма да бъде на бъде повече от 40 км разстояние от станция за зареждане обяви шефът на Bollore Винсент Болоре.

В допълнение към предоставянетон а данъчни стимули за проекта, френското правителство също така обмисля увеличаване на бонусите за закупуване на нов електромобил или хибрид от 6300 евро на 10 000 евро.

Анализатори коментираха, че това е положителната част от политиката, която цели да насърчи френските шофьори да зарежат дизеловите автомобили и камиони, които доминират страната от десетилетия. По-мрачната част от политикта предвижда санкции за замърсяващите автомобили, повишаване на данъците върху горивата, въвеждане на идентификационна система за рейтинг на автомобилите според замърсяването, което причиняват,

Услугата за споделени автомобили Autolib в момента работи с около 2500 електрически коли Bluecar в Париж, която има 105 000 абонати.

2015-01-04

WEB: www.greentech.bg

към всички "Актуални новини"

към всички "Нови технологии и иновации"

submit to reddit Delicious Bookmark this on Delicious