ИЗПРАТЕ НИ СЪОБЩЕНИЕ


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В:

E.ON представя смел план да загърби изкопаемите горива

E.ON ще отдели своя бизес с изкопаеми горива като нова, самостоятелна компания, за да може германският енергиен гигант да се съсредоточи върху възобновяемите енергийни източници, газоразпределителните мрежи и услугите за енергийна ефективност, обяви компанията.

wind-power-336580_640

Вчера тя публикува изявление за това как как планира да се раздели на две независими фирми, една фокусирана върху възобновяемите енергийни източници и чистите технологии, а другата – върху изкопаеми горива и ядрената енергия.

Йонахес Тейсен, главен изпълнителен директор на E.ON, каза, че решението е от решаващо значение за гарантиране на възможността на компанията да запази своята конкурентоспособност на фона на бързо променящия се европейски енергиен пазар. E.ON е изправена пред огромен финансов натиск през последните години, тъй като енергийната стратегия на Германия дава приоритет на възобновяемите енергийни източници за достъп до мрежата, което е тежък удар върху рентабилността на производството на енергия от изкопаеми горива.

Тейсен намекна, че именно тези драстични промени в германския енергиен пазар са провокирали създаването на новата стратегия.

2014-12-05

WEB: www.greentech.bg

към всички "Актуални новини"

към всички "Нови технологии и иновации"

submit to reddit Delicious Bookmark this on Delicious